top of page

7 הסודות לנשימה בריאה - שלחו אליי חינם - ללחוץ

סטייה של מחיצת האף

בעיה שכיחה במחיצת האף היא עקמומיות או סטייה במחיצה ימינה או שמאלה, העלולה לחסום את זרימת האוויר באופן מלא או חלקי בנחיר אחד או בשניהם. סטייה כזו עלולה לגרום לסינוסיטיס. העקמומיות עלולה להיות מלווה גם בקונכיות אף תפוחות, בניסיון של הגוף לשמור על רמת הסינון של האוויר. העקמומיות נגרמת לרוב מחבלה באף שאירעה בגיל צעיר, ואשר החולה הסובל מהתופעה אינו מודע לה. לעתים מומלץ ללוקים בעקמת לעבור ניתוח ליישור המחיצה.

קיימות שתי שיטות לניתוח:

  • השיטה המסורתית: הוצאה של חלק ממרכיבי המחיצה והשארת החלקים הישרים בלבד.

  • השיטה המודרנית: שבה מיישרים את המחיצה ללא סילוק של עודפים.

הניתוח מבוצע בהרדמה מקומית. הוא מבוצע דרך הנחיריים, ואורך כשעה ויותר. לעתים קרובות מבוצע הניתוח כחלק מניתוח קוסמטי של האף. למרות שהוא נחשב לניתוח קל יחסית, הרי שמעבר לסיבוכים רגילים בניתוח, עלולים לקרות גם סיבוכים אחרים, כמו למשל נקב במחיצה.

מחיצת האף או חֵיץ הָאַף (Nasal septum) מחלקת את חלל האף לשני חלקים ויוצרת את ההפרדה בין הנחיריים. המחיצה בנויה מסחוס בקדמת האף ומחומר גרמי בחיבור לעצם. המחיצה מורכבת משלושה חלקים:

  • הסחוס (Septal cartilage) הנמצא בקדמת המחיצה.

  • עצם המחרשה, וומר (Vomer) - עצם קטנה, שטוחה ומרובעת בצורתה, המהווה את חלקה האחורי והתחתון של המחיצה.

  • הלוחית האנכית של עצם הכברה (העצם האתמואידית) (Perpendicular plate of ethmoid bone) - לוחית עצם דקה המהווה את חלקה העליון של המחיצה, ומחוברת לעצם הכברה.

במצב נורמלי מחיצת האף ישרה ומחלקת את מערת האף לשני חלקים סימטריים.

קונכיות האף הן רקמות בשרניות מריירות, הבנויות על מדפי עצם מאורכים (המגולגלים כלפי פנים כקונכייה, ומכאן שמן "קונכיות"

קונכיות האף עשירות מאוד בכלי דם בגדלים שונים (כולל עורקים) ובבלוטות לימפה ובלוטות להפרשת ריר האף. לרקמות הללו תכונות כיווץ והתרחבות, שאין שני להן, למעט באיברי המין. הן מהוות אחוז נכבד ביותר מרקמת האף המחממת, המריירת, החשה, המלחלחת והמסננת של האף. על ידי הסדרת מעברי האוויר הצרים, דואגות הקונכיות לכך שהאוויר הנשאף יבוא במגע עם מקסימום של רקמת האף הייחודית הזו.

בחללי האף יש שלושה זוגות קונכיות בכל צד של האף/הנחיריים המופרדים על ידי מחיצת האף.

בכל צד יש: קונכייה תחתונה, קונכייה אמצעית וקונכייה עליונה.

הקונכיות, מצופות בשכבה דקה של תאים ריסיים, המסננים מהאוויר את החלקיקים המזהמים ומנטרלים אותם בעזרת הפרשת הריר ובחומרים קוטלי חיידקים ודוחפת את הפסולת המעובדת אל עבר הלוע שם מחליקה הפסולת לגרון ונבלעת בקיבה, בדרך כלל מבלי שנשים לכך לב.

אדם בריא בסביבה נורמלית בולע כמעט חצי ליטר של ריר ביום.

האף אחראי לספק לריאות אוויר באיכות מסוימת והיא: 98% לחות, טמפ' הקרובה לטמפ' הגוף התקינה, אוויר מסונן מחלקיקים הגדולים מ-3 מילי-מיקרון. כמו כן, על האף ליצור מעברים בעלי יכולת השתנות בגודלם בהתאם לצורכי הגוף המשתנים בכל רגע נתון, זאת כדי לאפשר מצד אחד זרימה תקינה ומסודרת של אוויר,  ומצד שני מקסימום חשיפה ומגע עם הרקמות המסננות והחשות. על כל אלה אחראיות קונכיות האף.

כיצד משפיעה הנגינה על סטייה של מחיצת האף?

 

  • נשימת הקצב מלמדת את הנגן לנשום רק מהאף - כאשר אנו נושמים רק מהאף, אבק, אבקני פריחה, וירוסים וחיידקים אינם נכנסים אל מערכת הנשימה והאוויר עובר סינון באף, ומגיע לריאות נקי, בלחות הנכונה ובטמפרטורה המתאימה.

  • השחרור המוגבר של הליחה בזמן הנגינה מונע היווצרות בצקת, ליחה, גודש ויצירה עודפת של ריר, הנשימות הקצרות והעדינות בשילוב הרטט של הצלילים הנמוכים ייצרו תהליך של שחרור לחה במערכת הסינוסים ואף ליחה קשה ויבשה תשתחרר עם הזמן ומעברי האוויר יפתחו ויתרחבו.

  • דרכי הנשימה יהיו פתוחים והנשימה קלה.

  • לאחר זמן קצר נרגיש שיפור ונחזור לנשום מהאף. כאשר אדם מנגן באופן סדיר מעברי הנשימה יהיו פתוחים וסביר ביותר שלא יהיה צורך בהתערבות כירורגית או תרופתית.

 

7 הסודות לנשימה בריאה - שלחו אליי חינם - ללחוץ

 

בואו למפגש ניסיון ללא תשלום- ותראו.
להשתתפות בסדנה - "נשימה בריאה בכייף" - ללא תשלום

יש להשאיר - שם, אימייל, טלפון וללחוץ על הכפתור צור קשר - עכשיו.

 

 

 

 

"המידע המופיע באתר אינו מהווה יעוץ רפואי

ואינו מחליף חוות דעת מקצועית. בכל שאלה יש להתייעץ עם רופא."

הודעתך נשלחה בהצלחה

bottom of page